مواد لازم : گوشت نیم کیلو – ریواس نیم کیلو – جعفری 200 گرم – نعناع 100 گرم – پیاز دو عدد متوسط – روغن ، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه : بهترین گوشتی که برای خورش ریواس توصیه می شود مثل اغلب خورش های ایرانی ، گوشت تازه گوسفندی بدون استخوان است . مرحله اول در تهیه این غذا آن است که ابتدا گوشت را به صورت قورمه ای تکه تکه کنیم . سپس یکی از پیاز هایمان را به صورت ریز خرد کرده و پس از کمی تفت دادن قطعات گوشت را به آن می افزاییم . مخلوط پیاز و گوشت را کمی هم می زنیم تا گوشت هم مانند پیاز اندکی تفت داده شود و تغییر رنگ پیدا کند . حالا نوبت به آن می رسد که حدود سه لیوان آب جوش را به گوشت و پیازمان اضافه کنیم ، شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنیم و بگذاریم تا محتویات قابلمه در جای خود بپزند . در این فاصله تا گوشت و پیاز به میزان لازم پخته شوند ، سبزیجات دیگرمان شامل جعفری و نعناع را خرد می کنیم ، یک عدد دیگر پیاز را نیز ریز ریز خرد یا رنده می کنیم و همراه هم در ماهیتابه سرخ می کنیم و سپس سبزی ها را به همراه آن تفت می دهیم . در این مرحله حتما باید توجه کرد که مقدار نعناع از جعفری کمتر باشد زیرا در غیر این صورت ممکن است طعم غذا کمی تلخ به نظر بیاید .مرحله بعدی آن است که ریواس را نیز پوست کنده و در قطعاتی به طول تقریبی سه سانتی متر خرد کنیم . پس از پخت گوشت ، سبزی های تفت داده شده را به محتویات دیگ می افزاییم و اجازه می دهیم حدود 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد . سپس نمک و فلفل را به همراه ریواس های خرد شده اضافه می کنیم . خورش ریواس به واسطه طعم خاص این گیاه ، مزه ترش ملایمی دارد که برای عموم طبع ها بسیار مطبوع است ، اما اگر از آن دسته افرادی هستید که طعم ترش را برای غذاها نمی پسندید ، می توانید یک قاشق شکر هم در کنار نمک به خورش تان اضافه کنید . پس از اضافه کردن ریواس فقط 10 دقیقه حرارت ملایم برای پخت آن کافی است . کافی است سفره را مهیا و خورش را با برنج محلی یا نان نوش جان کنید .
:: برچسبها:
طرز تهیه خورش ، خورش ریواس ، غذای مخصوص فصل بهار ، ریواس همراه نعناع و جعفری ، دارای گوشت قرمز ، آموزش پخت خورش ریواس ، خورش خوش طعم ,